URRIAK 21 | URDUÑA 
Elikadura eskubidea: elikadura burujabetza denontzat!

PROGRAMA

9:30 Jardunaldiaren hasiera eta ongi etorria. (Bizilur.)

10:00 Testuinguruketa. Elikadura Sistema Industrial Glozalizatua. (La Via Campesina)

10.30 Mahai ingurua. Elikadura Burujabetza oinarridun gizarte politikak:

  1. Elikadura burujabetzan oinarritutako gizarte politika publikoak Brasilen. MPA/MMC
  2. Lehenengo sektorea Urduñako Elikadura Estrategiaren eraikuntzan. Bedarbide
  3. Gizarte ekintza begirada agroekologikoarekin Barakaldon. Agharas.

12:00 KAFE-ATSEDENA

12:30 Kasu Praktiko baten aurkezpena: Lehenengo sektorean laneratzeko esperientzia. (Zapalan – Elkarte Sozio-komunitarioa)

13:00 Tailerra. Sektoreen arteko aliantzak egoera sozial zaurgarrian dauden pertsonen elikadura eskubidearen garapenean.

14:00 BAZKARIA (Tokiko produktu agroekologikoa)

16:00 Hitzaldia-solasaldia “Qué comen las que malcomen” (Ruth L. Herrero. Baladre. Gizarte Bazterketaren aurkako borroken koordinakundea)

17:00 Tokiko produktuen dastaketa dinamizatua.

18:00 Ondorioak eta jardunaldien itxiera.